curved

- Helpic proti klopom -

upload_Proti_klopom_10
100 ml v spreju brez potisnega plina
  • Zanesljiva zaščita pred ugrizi klopov! Nič več teh parazitov!
  • Razpršilo z naravnimi učinkovinami za nanašanje na kožo in tudi na oblačila
  • Obstojen v vodi; učinkovit tudi pri močnem znojenju
  • Dokazano do 6 ur učinkovite zaščite pred klopi
  • Zaščita pred klopi z univerzalno tropično formulo
  • Primeren za otroke in osebe z občutljivo kožo
  • Izdelek je vpisan v register biocidnih proizvodov
  • Dermatološko preizkušen! Laboratorijsko testirana učinkovitost!

- Z naravnimi učinkovinami zanesljivo ščiti pred klopi -

S pomočjo Helpic izdelkov je poletje lahko prijetno brez bolečih pikov in ugrizov.
Helpic ponuja visoko učinkovite izdelke, koži prijazne, ki bazirajo na naravnih aktivnih sestavinah, ki se lahko uporabljajo kot zaščita PRED klopi.

UPORABA

Helpic sprej proti klopom enakomerno razpršite po koži in ga narahlo vtrite. Vtrite ga tudi na dele telesa pod tanjšimi tkaninami, ker klopi lahko zlezejo tudi pod oblačila. Lahko ga razpršite tudi po oblačilih, vendar ga pred tem preizkusite na bolj skritem delu oblačila, da ne bi povzročil madežev. Pri večjih telesnih naporih na področju, kjer obstaja nevarnost pikov klopov, je treba nanos obnoviti že po 3 do 4 urah, in sicer na mestih, ki so bolj izpostavljena mehanskemu drgnjenju oblačil (pod hlačnicami in okrog pasu). Pri nanašanju se izognite predelom neposredno okrog oči in ustnic.

Učinkovina: citriodiol
Druge učinkovine: izvleček agrumov, aloja vera, kokosovo olje

Predvsem spomladi in jeseni, ravno sredi sezone pohodništva in velikih aktivnosti na prostem, so klopi še posebej dejavni.

KAKO PREPREČIMO PIK INSEKTA ALI UGRIZ KLOPA ?

PRI ZAŠČITI PROTI KLOPOM je pomembno, da se na koži naredi tanka plast, ki kožo ščiti pred ugrizom klopa, če le-ta pride na kožo (kar se skoraj zagotovo zgodi, saj praktično ne moremo preprečiti da po hoji v travi ali po gozdu klop ne bi padel na obutev, hlače…). Klop ob tem, ko pride na kožo, ne sme zaznati vonja kože kot potencialnega vira hrane.

HELPIC nanos  učinkovito preprečuje klopu, da bi zaznal vonj kože in s tem potencialni vir hrane, zato se ne prisesa.

PRI ZAŠČITI PROTI KOMARJEM pa je pomemben poseben vonj dišavne meglice okoli človeka, ki komarje, brenclje in druge brenčeče insekte odžene proč od nas.

HELPIC nanos učinkovito preprečuje, da bi se komar približal koži.

V ČEM JE RAZLIKA MED OBEMA IZDELKOMA?

Razlika je v intenzivnosti učinkovine in nekoliko različno dodanih snovi ter v nekoliko različnih količinah posamezne snovi v izdelku, da pride do želenega učinka, ki je najbolj učinkovit v namen, kot je ime izdelka. Tako je sprej proti klopom najbolj učinkovit za zaščito pred klopi, pomaga pa tudi proti komarjem in proti drugimi brenčečimi insekti in obratno. Pomeni, da vas Helpic proti klopom ščiti tudi pred komarji, brenclji in drugimi brenčečimi insekti, toda ne tako intenzivno kot Helpic proti komarjem.

Oba proizvoda HELPIC PRED lahko uporabimo tudi za zaščito otrok pred komarji, drugimi insekti in pred klopi. Sta povsem nenevarna pri pravilnem in zmernem nanosu. Nanos naredi odrasla oseba tako, da snov nanese na svojo dlan in z dlanjo nato nanese snov na otroško kožo. Poleg opozoril, navedenih na etiketi, pazimo, da snov ne nanesemo na roko otroka ali na dele telesa, ki jih otrok lahko doseže z usti. Snov lahko razpršimo tudi na otroška oblačila, otroški voziček (pomembno za zaščito pred komarji), ipd. in pri tem pazimo, da ta del otrok ne bo dosegel z usti.

ŽELIMO VAM POLNO MERO UŽITKOV V NARAVI!
HELPIC VAS NIKOLI NE RAZOČARA!

- Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori -

Repelenti HELPIC so edinstveni zaradi svoje tropske formule in učinkovitosti proti ugrizom in pikom žuželk. Noben drug izdelek na trgu ne vsebuje te formule popolnoma naravnih rastlinskih izvlečkov brez dodanih kemikalij. Osnovni sestavini predstavljata limonska trava in kokos, ki ciljno učinkujeta na čutila žuželk.

Komarji, mušice, klopi in ose imajo izredno oster vonj in druga čutila. Z njimi iščejo vire hrane. Razpršila HELPIC ob nanosu na kožo razvijejo poseben vonj, ki je za ljudi nežen in prijeten, žuželkam pa ubija tek in tako preprečuje njihove napade. Ker so vse sestavine naravne, niso nevarne, poleg tega pa pripomorejo k boljši negovanosti kože.

Tropska formula je dobila ime po razvoju in številnih preizkusih, opravljenih na posebej napadalnih žuželkah, ki živijo predvsem v tropskih deželah. Zato smo HELPIC razpršilo proti komarjem preizkušali na komarjih, ki prenašajo malarijo, in tigrastih komarjih (aedes aegypti). Po temeljitem preizkušanju je Inštitut za tropske raziskave iz Basla potrdil »odlično učinkovitost« repelentov HELPIC. Dermatološki preizkusi so potrdili, da so vsi izdelki zelo nežni do naše kože. Razpršila HELPIC s tropsko formulo nudijo najboljšo naravno zaščito pred ugrizi in piki žuželk.

 Zaščita traja od 6 do 8 ur (proti komarjem in osam 8 ur, proti klopom pa 6 ur). Za boljšo zaščito je treba po plavanju repelent vnovič nanesti. Poleg tega so vsi izdelki obstojni v vodi, zato znojenje in kratkotrajno kopanje ne izničita njihovega zaščitnega učinka.

Razpršila HELPIC so izdelana izključno iz naravnih rastlinskih sestavin, zato jih lahko uporabljate poljubno pogosto in so varni tudi za otroke (od enega leta starosti naprej) in starejše ljudi.

 Za optimalen učinek nanesite izbran izdelek v razpršilu na kožo in ga narahlo vtrite vanjo. Dobro je, če izdelek nanesete tudi pod obleko, saj nadležne žuželke lahko pičijo tudi skozi tanjšo tkanino. Učinek bo še boljši, če boste popršili tudi oblačila. Pred tem pa je dobro, če na skritem delu oblačila izvedete preizkus glede madežev.

 Nikakor ne. Zaradi dodatka aloja vere in alantoina vsi trije izdelki kožo tudi pomirjajo in negujejo, zato so primerni tudi za občutljivo kožo.

Zahvaljujoč naravni formuli z izredno vlažilno aloja vero lahko razpršila HELPIC uporabljate tudi na rahlo pordeli, od sonca opečeni koži.

 Ker sestavini aloja vera in alantoin kožo vlažita in negujeta, tako kot vsi visoko kakovostni kozmetični izdelki.

Vsekakor. Žuželke, ki živijo v osrednji Evropi, so večinoma nočna bitja, zato je zanesljiva zaščita pred njimi pomembna še zlasti ponoči.

 HELPIC razpršilo proti komarjem nudi zanesljivo zaščito proti komarjem in mušicam. HELPIC razpršilo proti klopom pa smo razvili posebej za zaščito proti klopom, a odganja tudi mušice. HELPIC razpršilo proti osam ima posebne sestavine, ki ščitijo pred osami.

 Klopi ob ugrizu v rano spustijo svojo slino, zato ima vsak ugriz učinek odrevenelosti. Na žalost pa so tako v slini kot v prebavnem traktu žuželke lahko prisotni tudi patogeni organizmi, ki se prenesejo v rano. Klopi pri nas najpogosteje prenašajo limske bolezni / borelijo in meningoencefalitis.

HELPIC ni zdravilo in zato ni primeren za zaščito proti malariji. Vendar pa razpršilo HELPIC nudi zanesljivo zaščito pred komarjem anofelesom, ki prenaša malarijo. Ker danes ni na voljo cepiva proti malariji, nam ostanejo le zdravila za zdravljenje malarije in delno preprečevanje. Aktivne sestavine v zdravilih ubijejo patogene organizme ali viruse, ker negativno vplivajo na delovanje njihove presnove.

Najbolje ga je odstraniti s posebnimi kleščami ali pinceto. Lahko pa ga odstranite tudi s prsti. Klopa primite čim bliže koži in vbodno rano po možnosti stisnite, nato pa s potegom navzgor povlecite klopa iz rane. Pazite, da klopa ne zmečkate, ker v tem primeru lahko spusti prebavne sokove in slino naravnost v rano.

 Na splošno da. Včasih je veljalo, da je največja nevarnost za prenos bolezni v Nemčiji v velikih bavarskih gozdovih. V zadnjem času pa so raziskave pokazale, da klopi prenašajo limske bolezni / boreliozo povsod v Nemčiji, Avstriji in tudi pri nas. Klopni memingoencefalitis, ki je redkejši, pa je za zdaj še vedno bolj ali manj omejen na določene predele.

Spletna prodajna mesta izdelkov Davafitto