curved

- Greensect proti klopom -

Davafitto Greensect Logo
DAVAFITTO Greensect Sprej proti klopom 100 ml
Greensect proti klopom
100 ml v spreju brez potisnega plina

Greensect sprej proti klopom, 100 ml

Dokazano nudi do 6 ur učinkovite zaščite pred klopi!

Greensect sprej proti klopom vas zaščiti pred klopi na naraven in enostaven način.

 • Kombinacija sestavin je koži prijazna in prijetnega vonja ter je prilagojena specifični senzoriki živali in tako nudi zanesljivo zaščito pred ugrizi klopov in piki komarjev!
 • Razpršilo z naravnimi učinkovinami na rastlinski bazi za nanašanje na kožo in tudi na oblačila!
 • Obstojen v vodi ter učinkovit tudi pri močnem znojenju!
 • Dokazana dolgotrajna učinkovitost: do 6 ur učinkovite zaščite pred klopi!
 • Primeren za otroke od 1 leta dalje in za osebe z občutljivo kožo!
 • Dermatološko preizkušen!
 • Laboratorijsko testirana učinkovitost!
 • Izdelek je vpisan v register biocidnih proizvodov!
 • Aktivna snov: olje Evkaliptus citriodora (EC olje), hidratirano, ciklizirano 12,5 g/100g.

Greensect sprej proti klopom je učinkovit tudi proti komarjem!

- Greensect vas nikoli ne razočara -

Davafitto Greensect Logo

Greensect z naravnimi učinkovinami zanesljivo ščiti pred klopi (in komarji)

S pomočjo Greensect izdelkov je poletje lahko prijetno brez bolečih pikov in ugrizov.

Greensect ponuja visoko učinkovite izdelke, koži prijazne, ki bazirajo na naravnih aktivnih sestavinah, ki se lahko uporabljajo kot zaščita PRED klopi.

Greensect sprej proti klopom vas zaščiti pred klopi na naraven in enostaven način. Ne vsebuje sintetičnih učinkovin.

Greensect sprej proti klopom je učinkovit tudi proti komarjem.

Dokazana dolgotrajna učinkovitost: do 6 ur učinkovite zaščite pred klopi!

UPORABA GREENSECT RAZPRŠILA ZA NANAŠANJE NA KOŽO PROTI KLOPOM

Pred uporabo pretresite. Samo za zunanjo uporabo. Upoštevajte navodila na embalaži. Ne pršite direktno v obraz. Izogibajte se predelom neposredno okrog oči in ustnic. Ne zaužiti. Pri stiku z očmi izprati z obilico vode.

Greensect proti klopom enakomerno razpršite po koži in ga narahlo vtrite. Vtrite ga tudi na dele telesa pod tanjšimi tkaninami, ker klopi lahko zlezejo tudi pod oblačila. Priporočen odmerek: približno 6 do 7 pritiskov na pršilko (1 ml) za površino 250 cm2. Lahko ga razpršite tudi po oblačilih, vendar ga pred tem preizkusite na bolj skritem delu oblačila, da ne bi povzročil madežev.

Greensect sprej učinkovito ščiti do 6 ur pred ugrizi klopov! Učinkovito tudi proti komarjem.

Zaradi uporabljene formule je zaščita obstojna tudi v vodi in ohranja učinkovitost tudi pri močnem znojenju. Je primeren tudi za otroke in osebe z občutljivo kožo. Pri večjih telesnih naporih na področju, kjer obstaja nevarnost ugrizov klopov, je treba nanos obnoviti že po 3 do 4 urah. Predvsem na mestih, ki so bolj izpostavljena mehanskemu drgnjenju oblačil (pod hlačnicami in okrog pasu).

Uporaba priporočena predvsem spomladi in jeseni, ravno sredi sezone pohodništva in velikih aktivnosti na prostem, so klopi še posebej dejavni. Klopi se najbolj pogosto skrivajo v gozdovih, grmičevju in tudi na travnikih. Svetujemo, da zaščitni nanos naredite pred morebitnim izpostavljanjem klopom. Le tako boste vi in vaša družina zaščiteni pred ugrizi klopov.

KAKO PREPREČIMO UGRIZ KLOPA ALI PIK INSEKTA?

Ko se zadržujemo v naravi, na nas prežijo tudi klopi. Predvsem v toplejših mesecih jih je veliko in lahko so tudi nevarni. Če slučajno naletimo na klopa, ki je okužen, nas lahko z vbodom okuži z različnimi boleznimi. V Sloveniji je med pogostejšimi dve bolezni, katerih prenašalci so klopi. To je Lymska borelioza ter klopni meningoencefalitis.

Razvoj klopa je odvisen od krvi, kar pomeni, da se brez gostitelja klop ne more razviti v odraslo žival. Najbolj pogosto se klopi skrivajo v gozdovih, grmičevju in tudi na travnikih. Deloma se lahko zaščitimo pred vbodi klopov z premišljeno izbiro oblačil. Uporabimo pa lahko tudi repelente, ki zagotavljajo določeno stopnjo zaščite. Takšen repelent je tudi Greensect sprej proti klopom.

Aktivna sestavina na rastlinski bazi 12,5% EC olje (h,c) zaščiti pred nezaželenimi vbodi klopov. Sprej zagotavlja zaščito za 6 ur. Sestavine so prilagojene specifični senzoriki živali. S skrbno izbranimi sestavinami, je sprej primeren za zaščito celotne družine. Uporabljate ga lahko celo pri otrocih, ki so starejši od 1 leta.

Greensect repelent je pakiran v priročni embalaži s pršilko. Tako bo vsak nanos na kožo izjemno enostaven. Ker pršilka učinkovito razporedi repelent, boste le z nekaj iztisi pokrili veliko površino kože in zagotovili učinkovito, popolno in enakomerno zaščito kože pred ugrizi.

Greensect sprej zaščita proti klopi

Pri zaščiti pred klopi je pomembno, da se na koži naredi tanka plast, ki kožo ščiti pred ugrizom klopa, če le-ta pride na kožo (kar se skoraj zagotovo zgodi, saj praktično ne moremo preprečiti da po hoji v travi ali po gozdu klop ne bi padel na obutev, hlače…). Klop ob tem, ko pride na kožo, ne sme zaznati vonja kože kot potencialnega vira hrane.

Greensect nanos učinkovito preprečuje klopu, da bi zaznal vonj kože in s tem potencialni vir hrane, zato se ne prisesa.

Greensect sprej je učinkovit tudi proti komarjem

Pri zaščiti pred komarji in drugimi insekti pa je pomemben poseben vonj dišavne meglice okoli človeka, ki komarje, brenclje in druge brenčeče insekte odžene proč od nas.

Greensect nanos učinkovito preprečuje, da bi se komar približal koži.

DAVAFITTO Greensect Sprej proti klopom 100 ml
DAVAFITTO Greensect Sprej proti klopom 100 ml
Kombinacija sestavin je koži prijazna in prijetnega vonja ter je prilagojena specifični senzoriki živali in tako nudi zanesljivo zaščito pred ugrizi klopov in piki komarjev! Nič več teh parazitov!
 
 • Razpršilo z naravnimi učinkovinami na rastlinski bazi za nanašanje na kožo in tudi na oblačila!
 • Dokazano nudi do 6 ur učinkovite zaščite pred klopi!
 • Primeren za otroke od 1 leta dalje in za osebe z občutljivo kožo!
 • Učinkovit tudi pri močnem znojenju ter obstojen v vodi.
 • Dermatološko preizkušen! Laboratorijsko testirana učinkovitost!

Greensect sprej vas zaščiti pred klopi in komarji na naraven in enostaven način.

- Pogosta vprašanja in odgovori -

Repelenti Greensect so edinstveni zaradi svoje formule in učinkovitosti proti ugrizom in pikom žuželk. Noben drug izdelek na trgu ne vsebuje te formule popolnoma naravnih rastlinskih izvlečkov brez dodanih kemikalij. Osnovni sestavini predstavljata limonska trava in kokos, ki ciljno učinkujeta na čutila žuželk.

Komarji, mušice, klopi in ose imajo izredno oster vonj in druga čutila. Z njimi iščejo vire hrane. Razpršila Greensect ob nanosu na kožo razvijejo poseben vonj, ki je za ljudi nežen in prijeten, žuželkam pa ubija tek in tako preprečuje njihove napade. Ker so vse sestavine naravne, niso nevarne, poleg tega pa pripomorejo k boljši negovanosti kože.

Zaščita traja od 6 do 8 ur (proti komarjem 8 ur, proti klopom pa 6 ur). Za boljšo zaščito je treba po plavanju repelent vnovič nanesti. Poleg tega so vsi izdelki obstojni v vodi, zato znojenje in kratkotrajno kopanje ne izničita njihovega zaščitnega učinka.

Razpršila Greensect so izdelana izključno iz naravnih rastlinskih sestavin, zato jih lahko uporabljate poljubno pogosto in so varni tudi za otroke (od enega leta starosti naprej) in starejše ljudi.

Za optimalen učinek nanesite izbran izdelek v razpršilu na kožo in ga narahlo vtrite vanjo. Dobro je, če izdelek nanesete tudi pod obleko, saj nadležne žuželke lahko pičijo tudi skozi tanjšo tkanino. Učinek bo še boljši, če boste popršili tudi oblačila. Pred tem pa je dobro, če na skritem delu oblačila izvedete preizkus glede madežev.

Nikakor ne. Zaradi dodatka aloja vere in alantoina vsi izdelki kožo tudi pomirjajo in negujejo, zato so primerni tudi za občutljivo kožo.

Ker sestavini aloja vera in alantoin kožo vlažita in negujeta, tako kot vsi visoko kakovostni kozmetični izdelki.

Vsekakor. Žuželke, ki živijo v osrednji Evropi, so večinoma nočna bitja, zato je zanesljiva zaščita pred njimi pomembna še zlasti ponoči.

Greensect razpršilo proti komarjem nudi zanesljivo zaščito proti komarjem in mušicam. Greensect razpršilo proti klopom pa smo razvili posebej za zaščito proti klopom, a odganja tudi mušice.

Klopi ob ugrizu v rano spustijo svojo slino, zato ima vsak ugriz učinek odrevenelosti. Na žalost pa so tako v slini kot v prebavnem traktu žuželke lahko prisotni tudi patogeni organizmi, ki se prenesejo v rano. Klopi pri nas najpogosteje prenašajo limske bolezni / borelijo in meningoencefalitis.

Greensect ni zdravilo in zato ni primeren za zaščito proti malariji. Vendar pa razpršilo Greensect nudi zanesljivo zaščito pred komarjem anofelesom, ki prenaša malarijo. Ker danes ni na voljo cepiva proti malariji, nam ostanejo le zdravila za zdravljenje malarije in delno preprečevanje. Aktivne sestavine v zdravilih ubijejo patogene organizme ali viruse, ker negativno vplivajo na delovanje njihove presnove.

Najbolje ga je odstraniti s posebnimi kleščami ali pinceto. Lahko pa ga odstranite tudi s prsti. Klopa primite čim bliže koži in vbodno rano po možnosti stisnite, nato pa s potegom navzgor povlecite klopa iz rane. Pazite, da klopa ne zmečkate, ker v tem primeru lahko spusti prebavne sokove in slino naravnost v rano.

Na splošno da. Včasih je veljalo, da je največja nevarnost za prenos bolezni v Nemčiji v velikih bavarskih gozdovih. V zadnjem času pa so raziskave pokazale, da klopi prenašajo limske bolezni / boreliozo povsod v Nemčiji, Avstriji in tudi pri nas. Klopni memingoencefalitis, ki je redkejši, pa je za zdaj še vedno bolj ali manj omejen na določene predele.

Davafitto Greensect Logo

Spletna prodajna mesta izdelkov Davafitto