curved
helpic-banner2

Oglejte si aktualni letak

- Naravna zaščita kože PRED piki insektov, klopi in osami -

upload_Proti_komarjem_10

Helpic proti komarjem

 • Razpršilo z naravnimi učinkovinami za nanašanje na kožo in tudi na oblačila
 • Dokazano do 8 ur učinkovite zaščite
 • Koži prijazen, prijetnega vonja
 • Primeren za otroke in osebe z občutljivo kožo
upload_Proti_klopom_10

Helpic proti klopom

 • Razpršilo z naravnimi učinkovinami za nanašanje na kožo in tudi na oblačila
 • Dokazano do 6 ur učinkovite zaščite pred klopi
 • Obstojen v vodi; učinkovit tudi pri močnem znojenju
 • Primeren za otroke in osebe z občutljivo kožo
upload_Proti_osam_10

Helpic proti osam

 • Zelo priporočamo osebam z alergijo na osji strup
 • Razpršilo za nanašanje na kožo in tudi oblačila, namizne prte, ipd.
 • Dokazano do 6 ur učinkovite zaščite
 • Primeren tudi za otroke in osebe z občutljivo kožo

- Kako izbrati med Helpic proti klopom in Helpic proti komarjem? -

Razlika med obema izdelkoma je v intenzivnosti učinkovine.

Za zaščito proti klopom je pomembno, da se na koži naredi tanka plast, ki kožo ščiti pred ugrizom klopa, če le-ta pride na kožo (in pride prej ali slej).

Pri zaščiti proti komarjem pa je pomembna “dišavna aura” okoli človeka, ki komarja odbija, da se koži ne približa.

Oba izdelka imata enako učinkovino vendar različne dodatne snovi, da pride do želenega efekta. Iz tega vidika sprej proti klopom pomaga tudi proti komarjem in obratno.

Pomeni, da vas Helpic sprej proti klopom ščiti tudi proti komarji, brenclji in drugimi brenčečimi insekti, toda ne tako intenzivno kot Helpic sprej proti komarjem.

- Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori -

Repelenti HELPIC so edinstveni zaradi svoje tropske formule in učinkovitosti proti ugrizom in pikom žuželk. Noben drug izdelek na trgu ne vsebuje te formule popolnoma naravnih rastlinskih izvlečkov brez dodanih kemikalij. Osnovni sestavini predstavljata limonska trava in kokos, ki ciljno učinkujeta na čutila žuželk.

Komarji, mušice, klopi in ose imajo izredno oster vonj in druga čutila. Z njimi iščejo vire hrane. Razpršila HELPIC ob nanosu na kožo razvijejo poseben vonj, ki je za ljudi nežen in prijeten, žuželkam pa ubija tek in tako preprečuje njihove napade. Ker so vse sestavine naravne, niso nevarne, poleg tega pa pripomorejo k boljši negovanosti kože.

Tropska formula je dobila ime po razvoju in številnih preizkusih, opravljenih na posebej napadalnih žuželkah, ki živijo predvsem v tropskih deželah. Zato smo HELPIC razpršilo proti komarjem preizkušali na komarjih, ki prenašajo malarijo, in tigrastih komarjih (aedes aegypti). Po temeljitem preizkušanju je Inštitut za tropske raziskave iz Basla potrdil »odlično učinkovitost« repelentov HELPIC. Dermatološki preizkusi so potrdili, da so vsi izdelki zelo nežni do naše kože. Razpršila HELPIC s tropsko formulo nudijo najboljšo naravno zaščito pred ugrizi in piki žuželk.

 Zaščita traja od 6 do 8 ur (proti komarjem 8 ur, proti klopom in osami pa 6 ur). Za boljšo zaščito je treba po plavanju repelent vnovič nanesti. Poleg tega so vsi izdelki obstojni v vodi, zato znojenje in kratkotrajno kopanje ne izničita njihovega zaščitnega učinka.

Razpršila HELPIC so izdelana izključno iz naravnih rastlinskih sestavin, zato jih lahko uporabljate poljubno pogosto in so varni tudi za otroke (od enega leta starosti naprej) in starejše ljudi.

 Za optimalen učinek nanesite izbran izdelek v razpršilu na kožo in ga narahlo vtrite vanjo. Dobro je, če izdelek nanesete tudi pod obleko, saj nadležne žuželke lahko pičijo tudi skozi tanjšo tkanino. Učinek bo še boljši, če boste popršili tudi oblačila. Pred tem pa je dobro, če na skritem delu oblačila izvedete preizkus glede madežev.

 Nikakor ne. Zaradi dodatka aloja vere in alantoina vsi trije izdelki kožo tudi pomirjajo in negujejo, zato so primerni tudi za občutljivo kožo.

Zahvaljujoč naravni formuli z izredno vlažilno aloja vero lahko razpršila HELPIC uporabljate tudi na rahlo pordeli, od sonca opečeni koži.

 Ker sestavini aloja vera in alantoin kožo vlažita in negujeta, tako kot vsi visoko kakovostni kozmetični izdelki.

Vsekakor. Žuželke, ki živijo v osrednji Evropi, so večinoma nočna bitja, zato je zanesljiva zaščita pred njimi pomembna še zlasti ponoči.

 HELPIC razpršilo proti komarjem nudi zanesljivo zaščito proti komarjem in mušicam. HELPIC razpršilo proti klopom pa smo razvili posebej za zaščito proti klopom, a odganja tudi mušice. HELPIC razpršilo proti osam ima posebne sestavine, ki ščitijo pred osami.

 Klopi ob ugrizu v rano spustijo svojo slino, zato ima vsak ugriz učinek odrevenelosti. Na žalost pa so tako v slini kot v prebavnem traktu žuželke lahko prisotni tudi patogeni organizmi, ki se prenesejo v rano. Klopi pri nas najpogosteje prenašajo limske bolezni / borelijo in meningoencefalitis.

HELPIC ni zdravilo in zato ni primeren za zaščito proti malariji. Vendar pa razpršilo HELPIC nudi zanesljivo zaščito pred komarjem anofelesom, ki prenaša malarijo. Ker danes ni na voljo cepiva proti malariji, nam ostanejo le zdravila za zdravljenje malarije in delno preprečevanje. Aktivne sestavine v zdravilih ubijejo patogene organizme ali viruse, ker negativno vplivajo na delovanje njihove presnove.

Najbolje ga je odstraniti s posebnimi kleščami ali pinceto. Lahko pa ga odstranite tudi s prsti. Klopa primite čim bliže koži in vbodno rano po možnosti stisnite, nato pa s potegom navzgor povlecite klopa iz rane. Pazite, da klopa ne zmečkate, ker v tem primeru lahko spusti prebavne sokove in slino naravnost v rano.

 Na splošno da. Včasih je veljalo, da je največja nevarnost za prenos bolezni v Nemčiji v velikih bavarskih gozdovih. V zadnjem času pa so raziskave pokazale, da klopi prenašajo limske bolezni / boreliozo povsod v Nemčiji, Avstriji in tudi pri nas. Klopni memingoencefalitis, ki je redkejši, pa je za zdaj še vedno bolj ali manj omejen na določene predele.

Spletna prodajna mesta izdelkov Davafitto