curved

- Greensect proti komarjem -

Davafitto Greensect Logo
DAVAFITTO Greensect Sprej proti komarjem 100 ml
Greensect sprej proti komarjem
100 ml v spreju brez potisnega plina

Greensect sprej proti komarjem, 100 ml

Greensect sprej učinkovito ščiti do 8 ur pred piki komarjev in drugih insektov!

Greensect sprej proti komarjem vas zaščiti pred komarji na naraven in enostaven način.

 • Kombinacija sestavin je koži prijazna in prijetnega vonja ter je prilagojena specifični senzoriki živali in tako nudi zanesljivo zaščito pred pred komarji, obadi in drugimi brenčečimi insekti!
 • Razpršilo z naravnimi učinkovinami na rastlinski bazi za nanašanje na kožo in tudi na oblačila!
 • Učinkovit tudi pri močnem znojenju ter obstojen v vodi.
 • Dokazano nudi do 8 ur učinkovite zaščite pred piki komarjev!
 • Primeren za otroke od 6. meseca dalje in za osebe z občutljivo kožo!
 • Dermatološko preizkušen!
 • Laboratorijsko testirana učinkovitost!
 • Izdelek je vpisan v register biocidnih proizvodov!
 • Aktivna snov: olje Evkaliptus citriodora (EC olje), hidratirano, ciklizirano 10g/100g.

Greensect sprej proti komarjem je primeren za vso družino za vsakodnevno uporabo.

- Greensect vas nikoli ne razočara -

Davafitto Greensect Logo

Greensect z naravnimi učinkovinami zanesljivo ščiti pred komarjiin drugimi insekti.

S pomočjo Greensect izdelkov je poletje lahko prijetno brez bolečih pikov in ugrizov.

Greensect ponuja visoko učinkovite izdelke, koži prijazne, ki bazirajo na naravnih aktivnih sestavinah, ki se lahko uporabljajo kot zaščita pred komarji, obadi in drugimi brenčečimi insekti.

Zaradi svoje sestave je primeren za celotno družino, tudi za majhne otroke, ki so starejši od 6. mesecev.

Dokazano nudi do 8 ur učinkovite zaščite pred piki komarjev!

Greensect repelent je pakiran v priročni embalaži s pršilko. Tako bo vsak nanos na kožo izjemno enostaven.

UPORABA GREENSECT RAZPRŠILA PROTI KOMARJEM IN DRUGIM INSEKTOM

Pred uporabo pretresite. Samo za zunanjo uporabo. Upoštevajte navodila na embalaži. Ne pršite direktno v obraz. Izogibajte se predelom neposredno okrog oči in ustnic. Ne zaužiti. Pri stiku z očmi izprati z obilico vode.

Greensect proti komarjem enakomerno razpršite po koži in ga narahlo vtrite. Vtrite ga tudi na dele telesa pod tanjšimi tkaninami. Priporočen odmerek: približno 6 do 7 pritiskov na pršilko (1 ml) za površino 250 cm2. Lahko ga razpršite tudi po oblačilih, vendar ga pred tem preizkusite na bolj skritem delu oblačila, da ne bi povzročil madežev.

Greensect sprej učinkovito ščiti do 8 ur pred piki komarjev! Greensect sprej proti komarjem je primeren za vso družino za vsakodnevno uporabo.

Zaradi uporabljene formule je zaščita obstojna tudi v vodi in ohranja učinkovitost tudi pri močnem znojenju. Je primeren tudi za otroke in osebe z občutljivo kožo. Pri večjih telesnih naporih je treba nanos obnoviti že po 3 do 4 urah. Predvsem na mestih, ki so bolj izpostavljena mehanskemu drgnjenju oblačil (pod hlačnicami in okrog pasu).

Uporaba priporočena predvsem spomladi in jeseni, ravno sredi sezone pohodništva in velikih aktivnosti na prostem, so komarji še posebej dejavni. Ne pustite si pokvariti najlepši čas v letu s sprehodi po gozdu, obisku bazena, zabavi in sprostitvi na prostem v večernih urah zaradi nadlegovanja komarjev in drugih insektov. Svetujemo, da zaščitni nanos naredite pred morebitnim izpostavljanjem komarjem in drugimi insekti. Le tako boste vi in vaša družina odlično zaščiteni pred ne želenimi piki.

KAKO PREPREČIMO PIK INSEKTA ALI UGRIZ KLOPA ?

Predvsem v poletnih mesecih, ko se več zadržujemo ob morju, jezerih ali rekah in ko so insekti v svojem polnem učinkovanju, se jim res težko izognemo. Tudi če se še tako skrivamo pred njimi, nas poiščejo in zadajo svoj pik. Posledice teh pikov so lahko sila neprijetne. Nekateri jo sicer odnesejo brez večjih težav, spet drugi pa se soočajo z intenzivno srbečico, pordelim predelom in zelo neprijetnimi občutki na koži.

S pršilom Greensect lahko skorajda pozabite na vse zgoraj našteto. S pomočjo rastlinske baze, 10% EC olje (h,c), boste vi in vaša družina odlično zaščiteni pred nezaželenimi piki. Repelent Greensect namreč nudi kar 8 urno zaščito. Tako boste lahko polovico dneva brezskrbno preživeli zunaj, na soncu in ob vodi, brez da bi vas skrbelo s koliko piki se boste vrnili.

Greensect sprej vsebuje le skrbno izbrane sestavine, ki so združene v učinkovito formulacijo. Zaradi svoje sestave je primeren za celotno družino, tudi za majhne otroke, ki so starejši od 6. mesecev.

Greensect repelent je pakiran v priročni embalaži s pršilko. Tako bo vsak nanos na kožo izjemno enostaven. Ker pršilka učinkovito razporedi repelent, boste le z nekaj iztisi pokrili veliko površino kože in zagotovili učinkovito in enotno zaščito kože pred piki.

Greensect sprej zaščita pred komarji

Pri zaščiti pred komarji in drugimi insekti je pomemben poseben vonj dišavne meglice okoli človeka, ki komarje, brenclje in druge brenčeče insekte odžene proč od nas.

Greensect nanos učinkovito preprečuje, da bi se komar približal koži.

DAVAFITTO Greensect Sprej proti komarjem 100 ml
DAVAFITTO Greensect Sprej proti komarjem 100 ml

Kombinacija sestavin je koži prijazna in prijetnega vonja ter je prilagojena specifični senzoriki živali in tako nudi zanesljivo zaščito pred pred komarji, obadi in drugimi brenčečimi insekti!

 • Razpršilo z naravnimi učinkovinami na rastlinski bazi za nanašanje na kožo in tudi na oblačila!
 • Dokazano nudi do 8 ur učinkovite zaščite pred piki komarjev!
 • Primeren za otroke od 6. meseca dalje in za osebe z občutljivo kožo!
 • Učinkovit tudi pri močnem znojenju ter obstojen v vodi.
 • Dermatološko preizkušen! Laboratorijsko testirana učinkovitost!

Greensect sprej proti komarjem je primeren za vso družino za vsakodnevno uporabo.

POMEN IN NUJNST REPELENTOV

Tropski komarji in nalezljive bolezni so prispeli tudi do nas – v Slovenijo!

Opredelitev problema:

 • Prebivalstvo je razvilo močno zavest za pomen uporabe repelentov
 • Tropske vrste komarjev so na pohodu in naraščajo v Evropi
 • Komarji in klopi predstavljajo svetovno gledano največje prenašalce bolezni

Študije učinkovitosti: Uspešni testi proti različnim vrstam komarjev, ki prenašajo bolezni

 Aedes aegypti: Komar rumene mrzlice, komar denga ali egiptovski tigrov komar je vrsta komarjev v tropskih in subtropskih območjih. Je glavni nosilec rumene mrzlice, mrzlice denge in vročine Zika.
 
Culex quinquefasciatus: je zelo raznovrstna družina komarjev (Culicidae). Do danes je znanih 768 vrst, od tega 16 v Evropi. Nekatere vrste so prenašalci virusov, ki povzročajo bolezni, kot je npr. virus Zahodnega Nila.
 
Anopheles gambiae: je v ožjem smislu vrsta komarjev iz rodu Anopheles, podrod Cellia. Nekatere vrste Anopheles gambiae spadajo med najučinkovitejše in zato najnevarnejše prenašalce malarije.
 
Aedes albopictus: imenovan tudi “tigrov komar”, je vrsta komarjev, ki izvira iz tropskih in subtropskih območjih južne in jugovzhodne Azije. Vrsta je znana kot prenašalec bolezni, kot sta mrzlica čikungunja in mrzlica denga. Od leta 1990 se je ta vrsta komarjev med drugim razširila tudi po Evropi.
 
 
- Pogosta vprašanja in odgovori -

Repelenti Greensect so edinstveni zaradi svoje formule in učinkovitosti proti ugrizom in pikom žuželk. Noben drug izdelek na trgu ne vsebuje te formule popolnoma naravnih rastlinskih izvlečkov brez dodanih kemikalij. Osnovni sestavini predstavljata limonska trava in kokos, ki ciljno učinkujeta na čutila žuželk.

Komarji, mušice, klopi in ose imajo izredno oster vonj in druga čutila. Z njimi iščejo vire hrane. Razpršila Greensect ob nanosu na kožo razvijejo poseben vonj, ki je za ljudi nežen in prijeten, žuželkam pa ubija tek in tako preprečuje njihove napade. Ker so vse sestavine naravne, niso nevarne, poleg tega pa pripomorejo k boljši negovanosti kože.

Zaščita traja od 6 do 8 ur (proti komarjem 8 ur, proti klopom pa 6 ur). Za boljšo zaščito je treba po plavanju repelent vnovič nanesti. Poleg tega so vsi izdelki obstojni v vodi, zato znojenje in kratkotrajno kopanje ne izničita njihovega zaščitnega učinka.

Razpršila Greensect so izdelana izključno iz naravnih rastlinskih sestavin, zato jih lahko uporabljate poljubno pogosto in so varni tudi za otroke (od enega leta starosti naprej) in starejše ljudi.

Za optimalen učinek nanesite izbran izdelek v razpršilu na kožo in ga narahlo vtrite vanjo. Dobro je, če izdelek nanesete tudi pod obleko, saj nadležne žuželke lahko pičijo tudi skozi tanjšo tkanino. Učinek bo še boljši, če boste popršili tudi oblačila. Pred tem pa je dobro, če na skritem delu oblačila izvedete preizkus glede madežev.

Nikakor ne. Zaradi dodatka aloja vere in alantoina vsi izdelki kožo tudi pomirjajo in negujejo, zato so primerni tudi za občutljivo kožo.

Ker sestavini aloja vera in alantoin kožo vlažita in negujeta, tako kot vsi visoko kakovostni kozmetični izdelki.

Vsekakor. Žuželke, ki živijo v osrednji Evropi, so večinoma nočna bitja, zato je zanesljiva zaščita pred njimi pomembna še zlasti ponoči.

Greensect razpršilo proti komarjem nudi zanesljivo zaščito proti komarjem in mušicam. Greensect razpršilo proti klopom pa smo razvili posebej za zaščito proti klopom, a odganja tudi mušice.

Klopi ob ugrizu v rano spustijo svojo slino, zato ima vsak ugriz učinek odrevenelosti. Na žalost pa so tako v slini kot v prebavnem traktu žuželke lahko prisotni tudi patogeni organizmi, ki se prenesejo v rano. Klopi pri nas najpogosteje prenašajo limske bolezni / borelijo in meningoencefalitis.

Greensect ni zdravilo in zato ni primeren za zaščito proti malariji. Vendar pa razpršilo Greensect nudi zanesljivo zaščito pred komarjem anofelesom, ki prenaša malarijo. Ker danes ni na voljo cepiva proti malariji, nam ostanejo le zdravila za zdravljenje malarije in delno preprečevanje. Aktivne sestavine v zdravilih ubijejo patogene organizme ali viruse, ker negativno vplivajo na delovanje njihove presnove.

Najbolje ga je odstraniti s posebnimi kleščami ali pinceto. Lahko pa ga odstranite tudi s prsti. Klopa primite čim bliže koži in vbodno rano po možnosti stisnite, nato pa s potegom navzgor povlecite klopa iz rane. Pazite, da klopa ne zmečkate, ker v tem primeru lahko spusti prebavne sokove in slino naravnost v rano.

Na splošno da. Včasih je veljalo, da je največja nevarnost za prenos bolezni v Nemčiji v velikih bavarskih gozdovih. V zadnjem času pa so raziskave pokazale, da klopi prenašajo limske bolezni / boreliozo povsod v Nemčiji, Avstriji in tudi pri nas. Klopni memingoencefalitis, ki je redkejši, pa je za zdaj še vedno bolj ali manj omejen na določene predele.

Davafitto Greensect Logo

Spletna prodajna mesta izdelkov Davafitto